EUROPESE REGELTJES VOOR BLOGGERS?

Als het aan Viviane Reding: EU-commissaris voor ‘Informatiemaatschappij en Media’ ligt dan moeten zelfs YouTube-uploaders en andere amateur videobloggers straks een ‘uitzend-licentie soort van’ hebben. De Europese Commissie werkt aan een voorstel dat stelt dat alle Europese websites (..en mobiele telefoons!) die videobeelden ondersteunen aan bepaalde EU regels moeten voldoen. Volgens Reding is dit slechts om ‘haatboodschappen’ te weren en onze kinderen te beschermen.
Dit las ik op de Sargasso website. Een nare tijding, want waar er rook is is er vuur.

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

One thought on “EUROPESE REGELTJES VOOR BLOGGERS?”

  1. Na de regelneef, de regelnicht. Er is gelukkig nog het Conscienceplein in A’pen dat als vrijplaats alsnog geldt. Viviane begint met videobeelden maar weet nog niet waar ze precies eindigen zal. Het is helaas moeilijk een sitin te houden in cyberspace.

    Like

Reacties zijn gesloten.