IN AFWACHTING VAN HET FEEST

Een warme nazomeravond, in afwachting van visite. We zullen goed voor onze gasten zorgen. De Australische Chardonnay en de Crèmant de Limoux staan koud, de Argentijnse Malbec is op de juiste temperatuur. Over de gerechten schrijf ik nog niets, onze vrienden zouden dit nog maar eens gauw moeten lezen, dan is de verrassing eraf! Ik denk dat het een leuke avond zal worden. Ik ken de genodigden niet goed, er is een collega van A. bij, die ze heel graag ziet. Ik heb hen ook al wel eens ontmoet op een paar feestjes en toen voelde ik me goed bij hen. K. kwam ik nog eens alleen tegen in een Brussels café, hij leek me een zielsverwant. We konden meteen praten over Moby Grape en Alexander Spence. Dat gebeurt omzeggens nooit. Alleen met Patrick Riguelle is me dat ook een keer overkomen, die muzikale zielsverwantschap.
Ondanks de vrolijke vooruitzichten ben ik gespannen. Dat is altijd zo als er bezoek komt. Het is dezelfde spanning als wanneer ik op reis moet vertrekken. Soms is het zo erg dat ik ziek word. Alsof mijn lichaam me geen plezier gunt. Ik kom net van onder de douche, maar door de sterke koffie die ik daarna heb gedronken voel ik me alweer zweterig. Moet ik nu nog een keer onder de douche? Heerlijk natuurlijk, maar me afdrogen doe ik niet echt graag. Ik zou liever met mijn nat lijf door het huis lopen, warm als het is. Maar ik geloof dat dat verboden is. Het zou trouwens geen zicht zijn.

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

3 gedachten over “IN AFWACHTING VAN HET FEEST”

  1. Dag Matti,
    Om afscheid te nemen van het weekend ben ik nog eens op je blog gegaan en je dagboek gelezen. De URL is die van vrienden, als je er wat op gaat zoeken kom je me een paar keer tegen en ook Yves Petry, de schrijver van het boek dat ik je gaf. Ik vond het heel tof & knap bij jullie en bedankt voor de liefde en moeite. En – verwijzende naar je dagboek – ‘naked if you want to’ . Veel groeten, we spreken nog af in het najaar, OK ? Groeten, Koen

    Like

  2. Nee dus, blootloperij in eigen huis is bij geen enkele wet in dit land verboden. Een badjas helpt soms om het zicht te bekoelen. Ik zou dan weer wel eens iemand willen ontmoeten waarwee ik het meteen kan hebben over de Amerikaanse dichter Wallace Stevens.

    Like

Reacties zijn gesloten.