GEEN LEVENSTEKENS

De laatste dagen van de zomer houd ik me gedeisd. Het is stil en ik ben stil. Ik zonder me af, zonder te weten waarom. Ik zoek niemand op, er wordt niet gebeld. Geen gesprekken, geen e-mails. Niemand kijk ik in de ogen. Geen gebaren. Geen wenken. Geen levenstekens. Ik wacht af. Ik weet niet wat er zal gebeuren. Ik neem geen beslissingen. Een paar dagen geleden was het 11 september. Ik heb geen krant gelezen en de televisie niet aangezet. Waarom herdenken wij dingen die vijf jaar of vijftig jaar geleden zijn gebeurd? Wat hebben wij met het getal vijf? Ach, ik weet het allemaal niet. Verwacht van mij vooral geen antwoorden. Ik weet niet eens wat ik vanavond zal eten.

Maar morgen is een nieuwe dag. Misschien open ik dan weer mijn ramen en nodig ik al mijn vrienden en kennissen uit. Misschien heb ik dan invallen, ideeën, inspiratie en werklust.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

2 gedachten over “GEEN LEVENSTEKENS”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: