BRUSSEL IS EEN GEVAARLIJKE STAD

brussels-hell

Brussel is een gevaarlijke stad. Je leest het in de krant, soms zie je het eens een keer op televisie. Je beleeft het al eens aan den lijve. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Na middernacht, maar soms ook veel vroeger, komen naast de goede mensen die feest willen vieren en gelukkig zijn, de lage mensen buiten, de aasgieren zullen we maar zeggen. Voor 20 euro snijden ze een zwakke feestvierder de keel over. Je mag al zeer tevreden zijn als het ongedierte – een veel te mooi woord en beledigend voor het werkelijke ongedierte, maar ik vind geen alternatief – je alleen maar bont en blauw schopt. Je mag al zeer tevreden zijn als je levend en nog enigszins intact de nachtelijke Brusselse straten achter je kunt laten, de ruige kroegen, de donkere terrassen, het gejank van de ambulances, de ziekenhuizen, de geweldenaars met hun vuisten, stevige schoenen en messen, met hun dure auto’s, de onverschilligen, de politiekantoren (met hun onbeschoft en zeer humaan personeel). Je mag al zeer tevreden zijn als je na een lange en bange taxirit troost kan vinden in de armen van je geliefde.

Brussel is een gevaarlijke stad. Meer kan ik er op dit ogenblik niet over zeggen. Mijn vakantie is begonnen.

Foto: Brussels, Fucking Hell, M.P.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

8 gedachten over “BRUSSEL IS EEN GEVAARLIJKE STAD”

 1. marlon, bedankt voor de interesse, ik ben helaas nog niet in staat om in details te treden. ik ben nogmaals overvallen en beroofd in het hartje van brussel. ik denk dat ik nog in een lichte shocktoestand ben. maar ik ben wel blij dat ik nog leef. sommige mensen zeggen dat ik het gevaar opzoek, maar ik weet niet of pinten gaan drinken in een vertrouwd café echt het gevaar opzoeken is. de politie zegt zelf dat het mijn volste recht is om op een zomerse zaterdagavond feest te vieren, des te meer als mijn vakantie begint – en dat ik vooral de schuld niet bij mezelf moet zoeken. maar aan de andere kant ondervind ik aan den lijve dat ’s nachts alleen op straat lopen in brussel levensgevaarlijk is. conclusie: ik kan niet meer op café, tenzij met veel vrienden en dan altijd in het café waar ik me bevind een taxi bellen (en zien dat ik van aan de deur tot aan de taxi niet word overvallen). zelfs dat laatste is geen ironie.

  Like

 2. Martin, de volgende keer dat we je in AB ontmoeten, vergezellen we je veilig naar huis. We blijven dan wel slapen en ontbijten en misschien een dagje hangen… Nee, ernstig, dit is wel heel erg, ik ken de grootstad, de charmes en de dreigingen, meestal komen ordehandhavers te laat, helaas hollen zij ook maar achter de feiten aan. Sterkte, goei vakantie.

  Marlon.

  Like

 3. ’t Ja waar en wanneer is het de dag van vandaag nog veilig; zelfs overdag, in een massa volk, steken ze neer, schieten ze dood, ontvoeren en verkrachten ze onschuldige kinderen.
  De Gentse Feesten zijn momenteel nog het veiligst denk ik; dan wordt er dag en nacht geleefd en gewaakt in overvloed van licht(reklames).
  Ook in Gent moet men, afgezien van de Gentsefeesten, nietmeer ’s nachts buiten, wij durven het in ieder geval toch niet.
  gr. Iris

  Like

 4. ja, zinloos.
  maar je ziet; er zijn ook nog lieve mensen.
  gelukkig wel.
  en taxichauffeurs. die mogen we ook niet vergeten.

  Like

 5. jullie zijn lieve mensen, daar twijfel ik niet aan.

  en in brussel wonen zeker bijzonder veel lieve mensen. het is alleen maar een relatief klein aantal aasgieren en laffe misdadigertjes dat de stad onveilig en vooral gevaarlijk maakt. ik maak inderdaad een onderscheid tussen laffe misdadigertjes en onverschrokken misdadigers. iemand die een zwakke, zieke of dronken persoon aanvalt, schopt, berooft… is een laf misdadigertje, een aasgier; iemand die bijvoorbeeld een bank overvalt is een onverschrokken misdadiger (waarmee ik die laatste soort niet wil goedkeuren, uiteraard niet, maar er is wel een verschil- ook al is het misschien alleen maar theoretisch).

  uit de grond van mijn hart bedank ik jullie voor de morele steun, en marlon, vanaf nu beschouw ik je als mijn persoonlijke bodyguard.

  Like

 6. oei martin, wat verneem ik nu. werd jij weer als slachtoffer uitgekozen? ja, als het immers kan, vermijd ik om alleen door onze hoofdstad te trekken, echt bangelijk! zelfs overdag voelt men er zich niet meer veilig.
  ik durf je toch een zorgeloze vakantie te wensen,
  lieve groetjes, loretta

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: