HERBEGINNEN

poezieavond,muziekdoos,pauze,stilstand,antwerpen,herman j claeys,marc tiefenthal,bart van peer,kaatje wharton,lieve mensen,vrienden,foto,martin pulaski

Waar herbeginnen? Het is alsof ik na de poëzieavond in de Muziekdoos in Antwerpen ben stilgevallen. Ik heb het niet over writer’s block of iets dergelijks, want ik weet dat het allemaal terugkomt. Misschien heb je dat leeg gevoel, die tijdelijke stilte wel nodig.

Hoewel ik het in café de Muziekdoos zeer naar mijn zin had, kan ik op dit ogenblik weinig kwijt over mijn eigen optreden en dat van de andere dichters (onder wie echte meesters in het vak). Wat ik ik nu wil doen, voor ik het nog zou vergeten, is iedereen die er bij was hartelijk bedanken. Natuurlijk Stichting Pipelines / De Muzeval die me uitnodigde, en in het bijzonder Herman J. Claeys, Marc Tiefenthal, Bart van Peer en Kaatje Wharton die me echt in de watten hebben gelegd. Lieve mensen! En natuurlijk mijn trouwe vrienden, zij die er bij waren en zij die er niet konden zijn. Ik wil meteen van de gelegenheid gebruik maken om Evy en Iris te bedanken voor hun interesse. Ze waren graag gekomen maar waren verhinderd. En Marc, die me moed insprak. Tot de volgende keer.

Foto: Martin Pulaski, door Agnes Anquinet

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

6 gedachten over “HERBEGINNEN”

 1. dag martin,
  als ik niet weet wat te schrijven maar ik wil toch spelen met woorden (want dat ik dat niet wil dat gebeurt zelden), dan maak ik kruiswoordraadsels. ik bedoel niet ze invullen, maar ze ontwerpen.

  Like

 2. of ik typ een willekeurig woord in in google en pik in op de leukste hit.
  en als dat niet lukt zoek ik op afbeeldingen want die maken nog sneller iets los. en als dat niet lukt dan berust ik, zoals jij zegt, dat je die leegte effectief van tijd tot tijd nodig hebt. enfin, nu ben ik echt weg, ik ga nu eindelijk naar jan becaus kijken naar de herhaling van het journaal. zie mijn blog voor meer uitleg, want anders raak ik nooit weg van deze fijne plek 😉

  Like

 3. Martin, ik ken dat gevoel van leegte, een soort zweven tussen de spanning “before” en de ontlading “after”. Ik draag ook al eens voor en ben dan dagen op voorhand aan ’t oefenen op klemtonen e.d.
  Als alles voorbij is en mijn partner mij gerust stelt dat het goed was, heb ik een paar dagen nodig om mijn oude huid af te leggen zoals een slang haar huid vernieuwt. Dan pas dringt het door en kan je er zelf ook van nagenieten. Neem er jouw tijd voor.
  zondagse groet,
  Iris

  Like

 4. Oei Martin, ik ben hier even niet bij de les geweest, ik herken het gevoel. Ooit liep ik in Eindhoven langs voor de Poetry Slams, dankbare memorie.
  Maar het is genoeg geweest, voor een podium is oplading en adrenaline nodig. Een relatief succes volstaat niet voor herhaling. Poëzie gaat hand in hand met stilte. De podia vragen vooral branie, geen dichtersdrang.

  mijn gedacht,
  Marlon.

  Like

Reacties zijn gesloten.