GEDWARSBOOMD

Iedereen zal het al wel weten, maar gisteravond wist kennelijk niemand het: er konden geen berichten meer worden gepost. Ik deel dit even mee omdat de tekst hieronder, tot de nacht behoort. Het is bijvoorbeeld niet gebruikelijk dat mijn levensgezellin om 9.30 ’s uur morgens in bed ligt, wat lezers die het vorige niet weten zouden kunnen veronderstellen. Een andere zaak is dat ik geen pastis drink op mijn ‘nuchtere maag’. Ik drink zelfs geen pastis voor zonsondergang. Ik heb gisteravond tot ongeveer één uur verwoede pogingen gedaan om van die tekst een hoochiekoochietekst te maken. Het wilde niet lukken, ik raakte behoorlijk gefrusteerd, en uiteindelijk zeer boos vanwege de verloren tijd. Ten einde raad heb ik mijn computer afgesloten en ben ik op mijn bed gaan liggen, naast Laura, die inderdaad lekker lag te slapen. Het gevolg van die hele toestand is dat ik nu doodmoe ben. Maar hebben we dat niet over voor de kunst?

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

8 gedachten over “GEDWARSBOOMD”

 1. beste martin, frustraties leiden tot niets, ja tot nog meer ergernis en vermoeidheid en zover zal het bloggen me nooit brengen. We mogen ons niet laten overwoekeren door het virtuele, liever in de ban blijven van wat nog “echt” is in deze wereld.
  Enne…..een ogenblik, een wijl, een stonde, tijd…..kan en mag niet als “verloren” aangevoeld worden in ons kort mensenleven waarin we nog zoveel kunnen beleven…..
  Niets doen, er gewoon zijn, bewust met en in onszelf, kan zoveel wijze tijd brengen.
  En een pastiske, gelijk wanneer, als het maar smaakt, zou ik zeggen.
  groetjes,
  Iris

  Like

 2. iris, toch niet in de vroege ochtend? en à la recherche du temps perdu is voor mij wel het allermooiste boek. het rijkste, het verleidelijkste, het duurzaamste, enzovoort. een boek vol verloren tijd.

  Like

 3. Inderdaad een boek met prachtig verwoorde nostalgie maar ik hou nogal van het “hier en nu”; wil me niet meer nestelen in voorbije melancholie wat niet wegneemt dat ik er fracties van mijn tijd aan besteed en af en toe beelden uit het verleden mijn dag binnen waaien; sommigen om eruit te putten, anderen om vlug te verjagen maar ik beschouw ze in geen geval als “verloren minuten”.
  dag martin, fijn weekend nog
  Iris

  Like

 4. dit is bijzonder.
  net of ik heb een hoofd met tussenschotjes, neen, verdiepingen, waar is de trap?
  naar boven? naar beneden? of met de lift? dubbele vraag. driedubbel.
  Thank you.

  Like

 5. dus ook een to be or not to be question.
  Ik zal het eens aan de dokter moeten vragen 🙂
  maar die zegt al jaren dat mijn bloeddruk perfect is en dat met mij alles in orde is.
  Een goede vraag, dat wel.

  Like

Reacties zijn gesloten.