LUSTELOOS EN GEIL

Je zou kunnen schrijven over het weer. Over de hitte. Over hoe de hitte je loom en lusteloos en geil maakt. Schrijven dat je geen zin hebt om wat dan ook te doen. Geen muziek beluisteren, zelfs niet ‘A Sucker’s Evening’ van Bonnie Prince Billy, dat nochtans goed past bij dit weer, geen films bekijken, zelfs niet ‘Coup de torchon’ van Betrrand Tavernier, die nochtans uitstekend de morele aftakeling laat zien die gepaard gaat met hitte, loomheid, lusteloosheid en geilheid (maar natuurlijk ook met kolonialisme, militarisme, racisme en uitbuiting). Een film die door merg en been gaat, met een Philippe Noiret die zichzelf overtreft – en Isabelle Huppert is altijd mooi meegenomen, zeker in de rol van een ‘onschuldige’ geile teef (om even vrouwonvriendelijk te klinken, maar dat is nu eenmaal haar rol). ‘Coup de torchon’, gebaseerd op een pulpmeesterwerk van Jim Thompson, ‘Pop. 1280’, en zijn ‘The Killer Inside Me’ is nog beter. Green On Red hebben er een van hun elpees naar genoemd. Maar je hebt geen zin om te lezen. Je hebt geen zin om te schrijven. Il n’y a rien à faire. Alleen maar koel water drinken en zeggen dat het leven goed is zoals het is. Neen, vandaag is het niet nodig. Je voegt er niets aan toe.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

4 gedachten over “LUSTELOOS EN GEIL”

 1. ondanks een door hitte vertroebelde blik zijn je beelden een streling voor mijn oog. neem een frisse douche, martin, goed tegen gloeiende hitte.
  marc

  Like

 2. Heb die film al heel lang geleden gezien maar hij blijft me nog bij; dat heb je met goede dingen. Wat die lusteloosheid e.d. betreft, je bent niet alleen, martin, ik onderga het als iets voorbijgaands en geniet intussen lui van de tennis, ’t voetbal en ’t wielrennen. Bijna sadistisch hoe ik plezier beleef in zij die hun prestatie-gewijs uitsloven.
  zwoele groet,
  Iris

  Like

 3. Ik kwam tot de ontdekking dat ik de video niet eens kan aanzetten.
  Maar ik leer alle dagen bij, zelfs over die toestellen.
  Misschien moet ik die film een tweede keer bekijken.
  Ja, een douche, ofte stortbad, dat lijkt me een goed idee. Voor én na.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: