VALT IJSLAND NOG TE REDDEN?

deborah4

Zaterdag 24 juni ga ik wellicht nog een keer naar mijn geboortestad. In Antwerpen, in de omgeving van het Eilandje, vindt er die dag een muzikale benefiet met bands uit IJsland plaats. De opbrengsten van het evenement gaan naar de oganisatie Saving Iceland, die zich verzet tegen de zware industrialisering van het eiland, dat nu nog tamelijk ongeschonden is. Ik ben er nooit geweest, maar foto’s die ik er van heb gezien en wat er mij over verteld is hebben mij veel zin gegeven om er – nog voor de verwoesting die de multinationals er misschien zullen aanrichten – naartoe te trekken. Of kunnen ze toch nog worden tegengehouden? Valt IJsland nog te redden?
Het evenement begint om 19 uur, met een documentaire. Om 20.30 uur volgen de concerten.

Foto: Deborah Anné in Ijsland. De fotograaf ken ik niet.

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

3 gedachten over “VALT IJSLAND NOG TE REDDEN?”

 1. ’n avond, doctor Rock ’n Roll, bij Marco Polo liggen er wat vragen (bevestigingen) op je te wachten ivm Nico, ja dé Nico van de ondergrond

  mv

  Like

 2. Ergens las ik dat op op het internet niet veel goeds te vinden is.
  Ik vind van wel. Ik vind veel goede dingen.
  Veel plezier met de IJsland-muziek, Martin, en met al het andere ook.

  Like

Reacties zijn gesloten.