THUISKOMST II

the searchers 3

Dit beeld uit John Fords film ‘The Searchers’ hoort bij de tekst hieronder (thuiskomst). Een vrouw wacht op de thuiskomst van haar geliefde, een soldaat. Een huisvriend troost haar met een vrolijk lied.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

Eén gedachte over “THUISKOMST II”

  1. Weg is het cocon maar het is wachten tot het thuiskomt. Dan wordt het vieren, een feest. Je kan zo eenzaam niet zijn als zonder thuis. Dakloos, vreemde in een vreemd land. Een café is inderdaad geen plaats waar je zomaar iemand ontmoet. Het gebeurt weleens, een uitzonderlijke keer. Er zijn nog plaatsen waar het kan (in café A propos in Borgerhout. Zie ‘Tieftalen’; verdraaid, ook al een café). In verre derdewereldlanden gebeurt het vaker, aan een terras van een café. Het is onze welvaart die ons opsluit.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: