MOORD

Ik durf niets meer zeggen over deze, alweer gruwelijke, moord. Ik wil er ook niets over zeggen. Wat ik over de moord op Joe heb geschreven kwam recht uit het hart, maar ik heb me toen laten meeslepen en, erger, beïnvloeden door de media (hoewel ik er mij, zoals ik al zei, ook van heb gedistantieerd). Natuurlijk heb ik nu ook gevoelens. Maar ik wil niet nog eens dezelfde fout maken. Ik kan alleen maar zeggen dat ik dit zeer betreur. Ik kan alleen maar zeggen dat België stilaan onleefbaar wordt. Dat ik in alle stilte en bescheidenheid meeleef met de familie en de vrienden van de slachtoffers. Dat ik hoop dat de haat het niet van de liefde wint. Het is een mooie lentedag, een stralende zon legt een laagje schoonheid over zelfs de lelijkste dingen, seringen staan in bloei in de tuinen, vanavond gaan we naar theater, een stuk van Marthaler (zelden heeft een regisseur zoveel indruk op me gemaakt als hij, met zijn voorstelling van Die schöne Müllerin). Maar hoe kunnen we daar nu nog van genieten? Met een bittere smaak in de mond, met niet gehuilde tranen?

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

4 gedachten over “MOORD”

 1. Ik heb de feiten pas vernomen rond 10 u. Het was Herman Claeys zelfs die vertelde, in de Muzeval, waar ik te laat was wegens verjaardagfeest eerder op de avond. Retroactief gezien had ik bar veel geluk: op het ogenblik van de feiten was ik in de Seefhoek, alsnog de betere veilige plek, zoals het woord laat uitschijnen. Overigens gaat ons landje dus vreselijk vlug de dieperik in. Lijken drijven in de Schelde, kaalkoppen schieten zwarten voor de kop, the killer uit Wilrijk wakes up before dawn, he puts his boots on en zal nu eens niet vader en moeder koud maken maar de wat anders uitziende passant, en passant. Nee, nee, we zijn helemaal niet goed bezig. Een riotgun een jachtgeweer? Nee, nee, we zijn niet goed bezig. Houden we er samen de moed maar in?

  Like

 2. ja, marc, dat zal nodig zijn. vanavond moet ik weer de straat op. niet echt moeten, maar je kunt toch niet binnen blijven zitten. ik dacht nog dat antwerpen veel veiliger was dan brussel…

  Like

 3. hopelijk heb je nog een beetje kunnen genieten van de voorstelling martin. we kunnen ons toch niet volledig afsluiten van de buitenwereld?
  misdaad, onrecht, veel miserie… het laat ons niet onberoerd maar zullen we af en toe toch maar een theatertje of een muzikaal evenementje meepikken om het leed te verzachten? btw wat vond jij als muziekfan en kenner van het optreden van Bettye Lavette vorige woensdag in AB?
  ikzelf hoorde een viertal prachtige nummers, had er eigenlijk meer van verwacht…
  groetjes

  Like

 4. rosetta, je hebt volkomen gelijk. we moeten ons omdat een aantal idioten met geweren en messen zwaaien onze vrijheid niet laten afnemen. we doen gewoon wat we altijd hebben gedaan en daarmee basta!
  ik heb wegens tijdgebrek en vermoeidheid nog niets over het concert van bettye lavette kunnen schrijven. ik ben een onvoorwaardelijke fan, maar ik moet toegeven dat het allemaal iets minder intens was dan vorig jaar. ik had de indruk dat bettye erg moe was, en dat de band evenmin in topconditie was. misschien zijn ze al wat te lang aan het rondtrekken van de ene stad naar de andere, van het ene land naar het andere. maar hoe dan ook heb ik ervan genoten en blijf ik bettye lavette een vreselijk onderschatte zangeres vinden. allleen al haar versie van ‘he made a woman out of me’!

  Like

Reacties zijn gesloten.