IN MEMORIAM GRANT MCLENNAN,

grant mclennan,pop,australie,go betweens,dood

Een van de mooiere stemmen in de popmuziek, die van Grant McLennan, is voor altijd het zwijgen opgelegd. Samen met Robert Forster schreef hij de songs voor de uitstekende Australische band The Go-Betweens. Ze maakten onvergetelijke elpees als ‘Before Hollywood’, ‘Spring Hill Fair’ en ‘Liberty Belle and the Black Diamond Express’ (ook op cd uitgebracht). Songs als ‘Cattle and Cane’, ‘Days Of Steam’ en ‘Dusty In Here’ zijn voor altijd in mijn geheugen gegrift. Grant McLennan maakte ook mooie, romantische soloplaten, waaronder de schitterende dubbel-cd ‘Horsebreaker Star’.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

6 gedachten over “IN MEMORIAM GRANT MCLENNAN,”

 1. Ik kom even langs om bij te lezen en je te danken voor je welgekomen reacties op mijn blog, maar moet hier mezelf het zwijgen opleggen, kan er niet over meepraten en dan is zwijgen zeker goud waard.
  Een hartelijke groet,
  Iris

  Like

 2. dag martin, eerlijk gezegd ik had nog nooit van hem gehoord tot ik eerder deze week een liedje van hem op de radio hoorde. Ik wist meteen waar de anders onvolprezen Nits de mosterd haalden (althans voor enkele nummers).
  groet. marc

  Like

 3. and sea breeze vind ik trouwens wondermooi, dat mag hier gerust bij staan.
  en de andere nummers van die cd ook.
  ik heb er maar 1, jammer is dat.

  Like

 4. mijn excuses, dirk, als ik je daarmee heb beledigd. ik had kennelijk weinig inspiratie tijdens mijn naamgeving. ik zal iets nieuws moeten bedenken.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: