GELAUWERD

radio,sargasso,blogs,bekroning,trots,hoochiekoochie,voorbereiding,zero de conduite,2006
Icoon

Vandaag heb ik een leeg hoofd. Ik heb niet echt iets te vertellen en dat doe ik dan ook beter niet. Ik kan me van de voorbije twee dagen maar één ding herinneren dat de moeite waard is om te vermelden: ik heb liggen schaterlachen in mijn slaap. Een heerlijke ervaring. Overigens weet ik hoe ik aan dat lege hoofd kom. De radio. Mijn programma. Ik investeer al mijn gevoelens en emoties in die muziek. Daarna moet ik weer opgeladen worden. Maar laat me niet beginnen met van dat gepsychologiseer…

Dan is er toch nog iets anders: ik kan hier heel moeilijk zwijgen over mijn gevoel van trots. Het zit namelijk zo. De website Sargasso uit Nederland heeft een overzicht van de situatie in weblogland gepubliceerd in het kader van de ‘Battle of the Blogs 2006’. Hoochiekoochie heeft van Sargasso een kroontje gekregen. Met andere woorden: hoochiekoochie is nu in het bezit van het Sargasso Kwaliteits Keurmerk! Het is wel wat vreemd omdat ik helemaal aan geen battle of the blogs heb meegedaan. Maar dat hoeft ook niet. Sargasso stuurt zelf acht scouts op pad om de kwaliteit van de weblogs te beoordelen. En voilà, nu kan ik op mijn lauweren rusten. Of, neen, net niet. Voortaan ken ik geen rust meer. Ik vrees dat ik mijn reis zal moeten annuleren. Want je kunt dat keurmerk ook verliezen, door bijvoorbeeld te weinig te posten. Maar als ik nu eens niets te vertellen heb? Wat dan? Hemeltje.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

5 gedachten over “GELAUWERD”

 1. de scouts van Sargasso hebben bijzonder goed speurwerk geleverd. dat kroontje heb je verdient. draag het eervol en met zorg. en ja, doorgaan is nu inderdaad de boodschap! dat reisje…???

  groetjes, Loretta

  Like

 2. dag Martin.
  Verder. en verder. Dat denk ik.
  Moeiteloos. Het verdere. En het moeiteloze.
  Maar toch. Jammer van je reis.
  Niet van de barst. Wel van de rust.

  Like

 3. Geen reaktie op een stukje maar een reaktie op je gehele site.Dit gevoel had ik enkele weken terug terwijl ik op dat moment niet kon reageren.Ik ervaar en voel pijn bij het lezen en zien van je site.Er is zo veel aan ervaring weten kennis literatuur muziek dat ik er pijn aan oploop. De pijn van vergankelijkheid de pijn van is dit de juiste plek de pijn van verlies.
  Het is mooi vol geleefd ervaren en pijn van het loslaten??
  Ik groet je en alle goeds.Vergeef mij als ………. mijn bedoeling is okay.

  Like

 4. bedankt enscho. mooie woorden. ja, de pijn van de verloren tijd, het elegische gevoel, dat zit er vaak in. ook de verbittering, soms, van het mislukken, de spijt vanwege gemiste kansen. maar toch ook de vreugde vanwege alle schoonheid, liefde, vriendschap, momenten van geluk en bewondering.

  Like

 5. ik was het bijna vergeten: bedankt ook voor de aanmoediging en de lof, evy en loretta rose. bij die (laatste) naam denk ik altijd dat ik een countryzangeres heb als fan, terwijl ik net een bewonderaar ben van countryzangeressen, zij het niet van alle.

  Like

Reacties zijn gesloten.