THE JAYHAWKS : HOLLYWOOD TOWN HALL

Ik luister nog eens naar ‘Two Angels’ van the Jayhawks. Zo onwerelds mooi. Waar komen die stemmen vandaan? Hoe hebben ze elkaar gevonden? Waarom hebben ze zich daarna van elkaar verwijderd? Wat is dat toch? dat wij zo moeilijk samen kunnen leven en voor altijd samen blijven in harmonie, zoals deze stemmen van Mark Olson en Gary Louris? Vragen, vragen, vragen. Ik probeer zo weinig mogelijk te beweren, en geen uitroeptekens meer. Ik haat uitroeptekens. Maar desondanks, wat een schitterende elpee is dat toch ook, Hollywood Town Hall van the Jayhawks. Een echte, spontane terugkeer naar de toekomst van de Americana

Een tijdje geleden maakte ik een lijstje van verafschuwde mensen. Normalerwijs leg je grapjes niet uit, maar ik wil daar een uitzondering op maken. Die pijprokende mannen jonger dan 80 hoorden daar niet bij. Dat was een grapje!

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

4 gedachten over “THE JAYHAWKS : HOLLYWOOD TOWN HALL”

 1. De officiële versie luidde dat Mark Olson uit de Jayhawks is gestapt om zijn zieke vrouw (Victoria Williams?) bij te staan. Hij doet dat ook effectief zoals ik ooit op een concert van Victoria in de AB-club zag.
  groetjes

  Like

 2. het toeval wil dat ik het daar een paar dagen geleden nog over heb gehad. ik weet niet of ze al ziek was toen ze elkaar ontmoet hebben en of dat de reden is waarom hij de groep heeft verlaten. hij heeft het in ieder geval voor haar gedaan, maar ook wel om zich met victoria terug te trekken in de woestijn. ik heb victoria williams en mark olson al vaak zien optreden, het is altijd een feest, maar soms wel erg chaotisch.
  dat ik nu niets meer over haar hoor maakt me wel wat ongerust.
  ken je ‘miss williams guitar’ van the jayhawks?

  Like

 3. ‘miss williams guitar’ is me onbekend, maar jij kent toch wel het voorlaatste nummer uit ‘Hollywood Town Hall’?

  Like

 4. Dat staat op de tweede jayhawks, tomorrow the green grass, bijna net zo goed als de eerste.

  ja martin’s song natuurlijk:
  ‘ve been working all night
  I go long into the day
  Ain’t got much money now
  Got the time ahead
  Got the time ahead to pay

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: