EEN SALUUT VOOR CHRIS PENN

Op dit ogenblik luister ik naar ‘Two Of Us’, het lied van the Beatles uit Let It Be, maar nu in een mooie, gevoelige uitvoering door Michael Penn en Aimee Mann. Ik doe dat omdat ik me een beetje schaam. Ik ben namelijk niet meer op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt. En ik ken mijn doden niet meer. Gisteren las ik in een tijdschrift dat de acteur Chris Penn al dood is sinds januari. Ik vond Chris Penn een heel degelijke acteur, zijn verschijning op het scherm deed mij altijd iets, ook al waren het vaak ‘mindere’ rollen die hij speelde. Zijn beste acteerwerk zal wel voor Robert Altman geweest zijn in ‘Short Cuts’, als de geflipte Jerry Kaiser, echtgenoot van een vrouw die aan telefoonseks doet als kostwinning. Als ik die titel schrijf zie ik Chris Penn meteen voor me, zijn ingehouden razernij, die onvermijdelijk zal losbarsten. Wanneer? Zeker voor het einde van de film. Natuurlijk was Chris Penn ook groots als Nice Guy Eddie in Quentin Tarantino’s ‘Reservoir Dogs’.

Nu zijn er nog zijn broers Michael (de zanger en componist, die ik hierboven al noemde) en Sean, een van de grootste acteurs van zijn generatie. Kennelijk was Chris het zorgenkind: teveel drank en drugs, teveel ongezond eten, teveel leven. En nu dood, al sinds januari. Een overlijden dat niet echt is opgevallen. Wij waren hem al een beetje vergeten, good old Chris Penn.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

%d bloggers liken dit: