BLAUWE TRANEN

Toevallig alweer dat ik drie reproducties na elkaar post van Duitse kunstenaars met een sterke expressieve inslag, en met een groot historisch besef: Georg Grosz, Anselm Kiefer en Max Beckmann. Ik krijg zelden of nooit tranen in de ogen bij het bekijken van een kunstwerk, maar toen ik in november 2002 de grote Max Beckmann-tentoonstelling in Centre Pompidou bezocht overkwam het me geheel onverwacht: ik heb er ten minste twee blauwe tranen gelaten, staande voor het werk ‘de reis op de vis’. Het was een heerlijk gevoel, bijna alsof ik zelf op die vis zat.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

%d bloggers liken dit: