DU NOUVEAU!

IDUCASSE

Denk je dat er nog woorden overblijven voor iets nieuws, iets wat de wereld versteld zou doen staan, op de manier waarop bijvoorbeeld Les Chants de Maldoror van Lautréamont dat moet hebben gedaan in de 19de eeuw? Dat is een vraag die me altijd heeft beziggehouden, en mij niet alleen natuurlijk. De vraag en misschien zelfs de antwoorden liggen voor de hand, maar het is nodig om af en toe bij iets stil te staan, en wellicht vooral bij iets dat voor de hand ligt.

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

2 gedachten over “DU NOUVEAU!”

 1. Mooi tekstje, Martin.
  Ik ben blij dat ik dit heb kunnen lezen. Het deed me trouwens verder denken. Letterlijk de grenzen weer voorbij.
  Bijvoorbeeld aan 2 vakanties, eentje in Kroatië, aan het water ‘waar ik weer leerde lezen’, zoals ik een paar dagen terug vertelde op mijn blog.
  Het andere was een daguitstap naar een klein stadje, ook ergens aan water, een naam die bijna klonk als een grootstad aan de Zuidfranse kust. De toevalligheid van de namen doet me denken aan wat jij beschrijft als ‘tegensprekende werelden’.
  Ik voelde er de nostalgie, van (onder andere) Italiaanse kunsten. Bijna voelbaar, dat gevoel. Bijna ondraaglijk was het, de zwaarte van de hele wereld.
  Ook toen had ik boeken bij. Een dag alleen, toen kon ik lezen, ook foto’s maken, lezen in de regen, foto’s van water toen de regen weggetrokken was.
  Later tijdens dat korte verblijf jammer genoeg een drukke planning, geen tijd meer om te lezen, wel gelegenheid voor het mooie, echte leven.

  Like

 2. foutje van me, Martin.
  Deze reactie moest hierboven staan, bij jouw ‘Vergezichten’.
  Daar past het beter bij, het hoort erbij.

  Like

Reacties zijn gesloten.