CHRISTINA’S WORLD – ANDREW WYETH

Christina’s World van Andrew Wyeth (1948), in het Museum Of Modern Art in New York.

Zo’n werk dat je altijd bljift fascineren. Het spreekt me meer aan dan alles wat Edward Hopper ooit heeft geschilderd – waarmee ik niets negatiefs over het oeuvre van Hopper wil zeggen. Christina’s World was een belangrijke inspiratiebron voor de fotografie van Terrence Malicks ‘Days Of Heaven’.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

3 gedachten over “CHRISTINA’S WORLD – ANDREW WYETH”

  1. De Be Good Tanya’s zijn geweldig! Heb ze nog live gezien op Blue Highways in Utrecht vorig jaar. Ze maken hele goeie covers, naast mooi eigen werk. De combinatie van zachte instrumenten en hun ijle stemgeluid geeft een hele aparte, eerie sfeer

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: