RINEKE DIJKSTRA

In het Stedelijk Museum in Amsterdam loopt sinds kort een tentoonstelling van portretten van Rineke Dijkstra. Ik ben er nog niet naar gaan kijken maar het loont ongetwijfeld de moeite om er eens een uitstap naar Amsterdam voor te maken. Ik zag gisteravond op televisie een gesprek met haar, waarbij haar werk werd getoond en door haar geportretteerde mensen aan het woord kwamen. Rineke Dijkstra had het even over de schoonheid van het terloopse. Een treffende uitspraak die me meteen zin gaf om haar werk in de toekomst nog nauwkeuriger te gaan bekijken. Haar verbluffende foto’s waren me wel al eerder opgevallen in het Guggenheim in New York en in Centre Pompidou.
Hierboven: Kolobrzeg, Polen, July 27, 1992 van Rineke Dijkstra.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

%d bloggers liken dit: