TERUG UIT ANDALOUSIE

IMG_2076

Weer thuis. Terug uit het land waar de sinaasappels bloeien. De spannende avonturen die ik in Andalusië heb beleefd, kan ik nog niet uit de doeken doen. Later misschien? Nu ben ik moe, moe, moe. Moe van die avonturen natuurlijk (voornamelijk luisteren, praten, eten, drinken, weinig slapen), moe van ritten met taxi’s, wachten in luchthavens, turbulente vluchten, club sandwiches en Heineken pils, late aankomsten, Brussels by night en koffers uitpakken. Andalusië is een betoverende regio, vriendelijk en gastvrij, met een geschiedenis die wellicht nog rijker is dan de onze, en, belangrijkst van al, de mooiste vrouwen van de wereld. Maar wat hebben die Spanjaarden – of alleen maar de Andalusiërs? – een slechte smaak op gebied van populaire muziek! Hun verteltalent is dan weer ongeëvenaard; als ik in hun gezelschap ben schaam ik me telkens weer om mijn schraalheid. Ik ken geen enkel verhaal, tenzij dat ene, narcistische, het mijne. Wat dat betreft lijk ik op Rousseau en Montaigne. Maar dan zonder hun uitzonderlijke, bijna bovenmenselijke begaafdheid en gracieuze stijl, zonder hun grote geest.

Hoe zoet en leerrijk een reis ook is, het is nog zoeter om weer thuis te komen, bij de geliefde, en bij de boeken en de muziek. “Gee, it’s great to be back home!”

Foto: Martin Pulaski, Afscheid van Jaén, Andalusië

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

3 gedachten over “TERUG UIT ANDALOUSIE”

  1. voila, een mini-draadje; elke keer dat ik die song zal horen zal ik, vanaf nu, aan jou denken.
    Niets te danken, ik dank jou; 1 van de blogs die me telkens laat inzien dat ik nooit kan leren wat ik nog zou willen leren; Hölderlin was ik al vergeten, Heidegger ligt klaar en Montaigne zal nog lang moeten wachten.
    enz enz.
    Ik heb te weinig kennis, te weinig bagage.

    Like

Reacties zijn gesloten.