DE JONGEN MET HET MES

jongen met mes

Op het portret zie je mijn andere kant. Portrait of the artist as a violent young man. Ben ik nog steeds dezelfde? Ik kan me de jongen van de foto zelfs niet meer herinneren. En waar is hij genomen? Wel weet ik nog dat ik in die periode De jongen met het mes van Remco Campert las. Misschien leverde hij de inspiratie voor de pose. Het mes is nog steeds in mijn bezit, heb ik vandaag tot mijn verrassing vastgesteld, toen ik grote schoonmaak hield in een van mijn archiefkasten. Het zit vol schaamte weggedoken in een schoendoos achter een stapel vergeelde misdaadromans. Mijn stijl (jas, zonnebril, sjaaltje, haarsnit) was helemaal afgekeken van mijn grote held Brian Jones. Het feit dat hij net als ik astma had droeg er ongetwijfeld toe bij dat hij de hoogste plaats innam in mijn pantheon van popidolen. De zonnebril is achtergebleven in Diepenbeek, op het mooie hoofd van een meisje dat ik ontmoet had tijdens een concert van the Small Faces.

Deze foto is een stille (soms verdrongen) leidraad in mijn leven. Hij komt later in deze notities zeker terug. Of ik zal er af en toe naar verwijzen.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

2 gedachten over “DE JONGEN MET HET MES”

 1. To think of it!
  To think of time–of all that retrospection!
  To think of to-day, and the ages continued henceforward!
  Have you guessed you yourself would not continue?
  Have you dreaded these earth-beetles?
  Have you feared the future would be nothing to you?

  Is to-day nothing? Is the beginningless past nothing?
  If the future is nothing, they are just as surely nothing.

  To think that the sun rose in the east! that men and women were flexible,
  real, alive! that everything was alive!
  To think that you and I did not see, feel, think, nor bear our part!
  To think that we are now here, and bear our part!

  Like

 2. hee dàt is pas tof, een man met een vrouwenjas aan. spijtig dat je dat nietmeer ziet.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: