ONGEWOON VERTREK

rilo_kiley_b

Dit zijn mijn eerste notities op Hoochiekoochie. Heb ik iets mee te delen? Over het gevecht met duivel van de verveling. Kopen om te ontsnappen. Vandaag gedichten van Pindaros (de uitverkorene van mijn uitverkoren Hölderlin, dat zit wel goed), gedichten van Coleridge en Wilde, Het seksuele leven van Cathérine M. Dat laatste zal ik waarschijnlijk niet lezen. Ik heb er al fragmenten van gehoord in een voorstelling van Needcompany: No comment. Een onvergetelijke ervaring, om dat te horen en te zien, maar het heeft geen zin gegeven om het boek te lezen. Waarom koop ik het dan? Omdat ik gek ben, zeker. Boeken zijn trouwens geen cent meer waard. Ik ben het bij De Slegte gaan vragen. Zelfs voor vijfhonderd boeken komen ze niet meer bij je thuis, zeker niet als het om romans gaat. Mijn huis staat vol oud, waardeloos papier. Gisteren ben ik ook al op zoek geweest naar de oude tijd, maar dan in de muziek: Robert Nighthawk, een nogal gespleten bluesman, Earth Opera (met Peter Rowan, Richard Greene en David Grisman) en de eerste van the Allman Bros. Dreams heb ik altijd een kippenvelnummer gevonden, en gisteravond is gebleken dat dat nog steeds zo is.

Toch leef ik gelukkig niet voortdurend in het verleden. Een paar weken geleden zag ik Rilo Kiley en Bright Eyes in de Botanique (hoewel een paar weken geleden: dat is ook al verleden). Ook die twee bands hebben mij behoorlijk van m’n stuk gebracht, vanwege hun lyrische kracht en hun authenticiteit. En Jenny Lewis is natuurlijk een heel mooi meisje.

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

2 gedachten over “ONGEWOON VERTREK”

 1. Doe nooit impulsief boeken weg, Martin, of muziek.
  Heb dat verleden week ondervonden, toen ik zo’n bananendoos opendeed vol met boeken die weg mochten. Daar was toch een kleinood ingeslopen, zeker. Namelijk “Het fregatschip Johanna Maria” van Arthur Van Schendel druk 1950. Ik heb het deze week herlezen, en ja hoor, weer zitten “blèren gelak e klein jounk”.
  De bananendoos blijft dus hier en het boekje krijgt terug een prominent plaatsje in één van mijn boekenkasten/schabben/planken whatever.

  Groetjes
  Yammer

  Liked by 1 persoon

 2. Ik stop ze in dozen en zet die dozen in een berghok. Ik doe niets meer weg, tenzij ik moet verhuizen. Iets weg doen heeft geen zin. En inderdaad ga je er later weer naar op zoek. Dank je voor de goede raad.

  Like

Reacties zijn gesloten.